Boeing'in Starliner kapsülü üç haftadan uzun süredir uzayda... Dünya'ya dönüş tarihi için belirli bir plan yok. Uzay gözlemcileri, astronotların "mahsur kaldığını" iddia ettiler, ancak NASA durumun böyle olmadığını söylüyor. Her ikisi de kıdemli NASA astronotları olan Starliner komutanı Barry "Butch" Wilmore ve yardımcı pilot Sunita Williams, 5 Haziran'da yola çıktı. Wilmore ve Williams'ın başlangıçta 14 Haziran'da Dünya'ya dönmeden önce 10 günlük bir uçuşu tamamlamaları gerekiyordu.

Suriye’de şüpheli trafik kazasında Esad’ın danışmanı hayatını kaybetti! Suriye’de şüpheli trafik kazasında Esad’ın danışmanı hayatını kaybetti!

TADINI ÇIKARIYORLAR!

Bu dönüş tarihi defalarca ertelendi. Wilmore ve Williams şu anda hala uzay istasyonunda ve NASA'nın duyurusuna göre en erken Temmuz ayına kadar dünyaya dönmeyecekler. NASA Ticari Mürettebat Programı yöneticisi Steve Stich, muhabirlere "Butch ve Suni uzayda mahsur kalmadı" dedi. NASA, Starliner'ın acil bir durumda dünyaya geri dönebileceğini söylese de uzay gemisinin, uzay istasyonuna yanaştığında helyum sızıntıları ve itici sorunları yaşadığına inanılıyor.

Hem NASA hem de Boeing bunun neden yaşandığını daha yakından incelemek istiyor, bu yüzden Wilmore ve Williams daha fazla test tamamlanana kadar uzay istasyonunda kalacak. Stich, "Uzay gemileri iyi çalışıyor ve uzay istasyonunda geçirdikleri zamanın tadını çıkarıyorlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ