İlk başta alışılmadık görünse de, düğün tarihinizi seçmek için astrolojiyi kullanmak aslında özel gününüzü daha da anlamlı hale getirmenize yardımcı olabilir. Sonuçta, doğum haritanızdaki gezegenler insan deneyiminizin iniş çıkışlarını sürekli etkilediği gibi, kozmos da "evet" dediğiniz gün bir enerji fonu görevi görebilir.

İŞTE BİLMENİZ GEREKEN HER ŞEY

Her gezegenin kendine özgü bir önemi vardır ve burçlar güçlü arketipler olarak hizmet eder. Düğün tarihinizi elverişli gezegen konumları ve astrolojik açılarla hizalayarak, tamamen size ait, aşk hikayenizi yansıtan ve birliğinizin sevgisini, uyumunu ve refahını artıran bir gün yaratma fırsatına sahip olursunuz.

Düğün için mükemmel günü mü arıyorsunuz? Düğün tarihinizi planlarken astrolojik olarak neleri göz önünde bulundurmanız gerektiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

DOĞUM HARİTANIZ ETKİLİYOR

Düğün tarihinizi seçmeye başlamadan önce doğum haritanızı anlamak çok önemlidir. Doğum anınızda gökyüzünün tam bir anlık görüntüsü olan haritanız, güçlü yönlerinizi, zayıflıklarınızı, zorluklarınızı ve zaferlerinizi ortaya çıkarabilecek bir harita gibidir. Unutmayın, hala özgür iradeniz var, ancak astrolojide gezegenlerin konumu bize bir hikaye anlatır. 

HANGİ EVLER ÖNEMLİ

Doğum haritanız olduğunda, her biri hayatın farklı bir alanını temsil eden 12 eve bölündüğünü fark edeceksiniz. Aşağıda, büyük gününüzü planlarken en fazla öneme sahip astrolojik evler bulunmaktadır.

  • Birinci ev (Yükselen burç): Kişiliğiniz, benlik duygunuz ve fiziksel görünümünüz. Düğün gününüzde bu evde bulunan gezegenler, gelin koridorda yürürken damadın yüzündeki bakıştan çiftin düğün kıyafetlerine kadar her şeyi belirleyebilir. 
  • İkinci ev: Finanslarınız, mallarınız, değerleriniz, özgüveniniz ve istikrar duygunuz. Haritanızın bu alanındaki gezegenler, gelinin göz alıcı ekibi gibi düğün öncesi kişisel bakım ritüellerinizin dinamiklerini tanımlayabilir. Abartılı çiçek aranjmanları gibi lüks eşyalar da bu evin kapsamına girebilir.
  • Altıncı ev: Sağlığınız, günlük rutinleriniz, çalışma programınız ve hizmet eylemleriniz. Haritanın bu alanından geçen gezegenler, gelinin, damadın ve misafirlerin sorunsuz bir deneyim yaşamasını sağlamak için lojistik düğün planlamasını ve genel zaman çizelgesini etkileyebilir. Buradaki temel gezegensel etkiler, menü seçimlerini de tanımlayabilir.
  • Yedinci ev (Alçalan): Taahhütleriniz, ortaklıklarınız, evliliğiniz ve önemli diğerleriniz. Haritanın bu alanından geçen gezegenler, evliliğin başarısı için çok önemlidir. Bu gezegensel etkiler, ortaklığınızın niteliklerini ve dinamiklerini ve daha da önemlisi, taahhüdünüzü çevreleyen enerjiyi gösterebilir.
  • Onuncu ev (Orta Gök): Kariyeriniz, mirasınız, dünyadaki itibarınız ve otorite duygunuz. 10. evde bulunan gezegenler, bir çift olarak itibarınızdan töreninize dair kamuoyunun algısına kadar her şeyi etkileyebilir. Aynı şey düğün duyuruları ve büyük gününüzün sosyal medya özetleri için de geçerlidir.
  • On birinci ev: Arkadaşlıklarınız, ilişkileriniz, toplum ilişkileriniz ve gelecekteki idealleriniz. Düğün gününüzde aksiyon dolu bir 11. ev, çiftin davetli listesine ve resepsiyon sırasında kadeh kaldırmayı seçen sevdiklerine odaklanabilir.
  • Dördüncü ev (Imum Coeli): Eviniz, aileniz, kökleriniz, erken yetiştirilme tarzınız ve hayatınızın temeli.  Haritanın bu bölgesindeki göksel çekim, çiftin aile dinamiklerini veya hatta mekan seçimini bile tanımlayabilir.Buradaki temel gezegensel etkiler, rahat bir arka bahçe düğünüyle yeminlerini değiştirmeyi seçen bir çifte atıfta bulunabilir.
  • Beşinci ev: Yaratıcılığınız, hobileriniz, çocuklarınız, aşk hayatınız, tutku projeleriniz ve kendini ifade etme biçiminiz. Gelin ve damadın özgünlüğü haritanın bu alanında parlar. Bu, ister canlı performanslar ister DJ'in müzik seçimleri olsun, düğün dekorunu ve eğlence seçimlerini tanımlayabilir.

DÜĞÜNÜNÜZÜ PLANLARKEN HANGİ GEZEGEN GEÇİŞLERİ ÖNEMLİ?

Düğününüz sırasında gezegenlerin konumları inanılmaz derecede önemlidir, çünkü düğününüzü ve evliliğinizi çevreleyen enerji ve dinamikleri etkilerler. Aşağıda büyük gününüzü planlarken en fazla öneme sahip olan temel gezegensel etkiler yer almaktadır.

Güneş

Güneş, düğün gününüzdeki enerjiyi, görünürlüğü ve sıcaklığı etkileyebilir. Zodyaktaki geçişi, genel atmosferden temalara ve aktivitelere kadar düğününüzün farklı yönlerini aydınlatabilir.

Olumlu geçişler: Aslan'daki Güneş, Boğa'daki Güneş, Terazi'deki Güneş, Oğlak'taki Güneş.
Olumlu ev geçişleri: Dördüncü, beşinci, yedinci ve 10.

Ay

Ay, duyguları, aileyi, ruh halini ve düğün gününüzün genel alıcılığını etkileyebilir. Görünümlerinden, ay evresinden ve burç yerleşiminden her şey, düğününüzün duygusal tonunu ve sizinle misafirleriniz arasındaki olayların ve etkileşimlerin akışını belirleyebilir. Yeni ay evresinde evlenmek en iyisidir, çünkü yeni başlangıçların sembolüdür, ancak dolunay evresi aynı zamanda heyecan verici ve kutlamalı olabilir.

Olumlu geçişler: Boğa burcunda Ay, Yengeç burcunda Ay, Aslan burcunda Ay.
Olumlu ev geçişleri: İkinci, dördüncü, beşinci ve yedinci.

Merkür

Merkür, düğün gününüzde genel iletişimi, lojistiği, ulaşımı ve seyahati belirleyebilir. Geçişi ayrıca sizin ve sevdikleriniz arasındaki yeminlerin, konuşmaların ve etkileşimlerin değişimini de etkileyebilir.

Olumlu geçişler: İkizler burcunda Merkür, Başak burcunda Merkür.
Olumlu ev geçişleri: Üçüncü, altıncı ve yedinci.

Venüs

Venüs estetiği, güzelliği, uyumu, evliliği ve ilişkileri denetler. Aşk gezegeni, birliğinizin temelini ve düğününüzün romantik atmosferini düşünürken olmazsa olmazdır. En iyi kutlamayı yaratmak için yönlerine ve burç yerleşimlerine bakın.

Olumlu geçişler: Boğa burcunda Venüs, Terazi burcunda Venüs, Balık burcunda Venüs.
Olumlu ev geçişleri: Birinci, ikinci, beşinci ve yedinci.

Jüpiter

Jüpiter, bolluk, genişleme, inanç ve fırsat gezegenidir. Geçişleri,
evliliğinize iyimserlik ve refah getirebilir ve yönleri, geleceğe yönelik planlarınızı belirlemenize yardımcı olabilir.

Olumlu geçişler : Jüpiter, natal Güneşiniz, Venüsünüz veya Jüpiter'inizle aynı burçtan geçtiğinde.
Olumlu ev geçişleri: Yedinci ve dokuzuncu.

DÜĞÜNÜNÜZÜ NE ZAMAN YAPMALISINIZ?

Merkür gerilemesi sırasında evlenmek önerilmez, çünkü bu durum düğün gününüzün lojistik akışını aksatabilecek komplikasyonlara ve yanlış anlaşılmalara neden olmasıyla bilinir.

Özellikle Venüs'ün geri hareketi bir istisna değildir, çünkü özellikle aşk, ilişkiler ve ilişkinizin uyumu konusunda zorluklar ve belirsizlikler getirebilir.

Astroloji ve düğün planlamanın karmaşıklıkları bunaltıcı görünüyorsa, kendinize çok fazla baskı yapmamayı unutmayın. Mükemmel düğün tarihini seçmek bazen bir Rubik Küpü çözmek gibi hissettirebilir, ancak sezgilerinize güvenin ve sizin için doğru olanı takip edin.

Kaynak: DEMET SAROVA