Meksika Kongresi'nde düzenlenen özel bir oturumda, iddia edilen iki uzaylı varlığın fosilleşmiş bedenleri sergilendi. Bu fosiller, gazeteci ve UFO bilimci Jaime Maussan tarafından cam kaplarda sunuldu ve yaklaşık bin yıl öncesine ait oldukları iddia edildi.


Meksika Kongresi
 

Jaime Maussan, yemin altında yaptığı konuşmasında, "Bu örnekler, dünyadaki evrim sürecinin bir parçası değil. Bunlar bir UFO hurdasından çıkmadı. Bunlar, diatom yosunu madeninde fosilleşmiş şekilde bulundu," şeklinde ifadeler kullandı.Meksika Kongresi'nde düzenlenen bu oturum, ABD'deki benzer olaylardan haftalar sonra gerçekleşmiş olsa da içeriği bakımından oldukça sansasyonel bir gelişme olarak dikkat çekti.

eaea

Maussen, örneklerin Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi (UNAM) tarafından incelendiğini ve DNA örneği almayı başaran bilim adamlarının yaşlarını tespit etmek için radyokarbon testi uyguladığını açıkladı.

Ancak, bu fosillerin yoğun bir incelemeye tabi tutulmasına rağmen, üzerlerinde bir kum tabakasının bulunduğu gözlemlendi.

Meksika'da geçtiğimiz günlerde sergilenen ve büyük yankı uyandıran uzaylı fosil görüntülerinin etkileri hala devam ediyor.


Pastayı gerçek sandılar, yalan haberi böyle yaydılar - Resim : 2

İngiliz pasta tasarımcısı Ben Cullen, bu olayın ardından fosilin kopyasını kullanarak mizahi bir yaklaşımla pasta yapmış ve bu pastayı sosyal medya hesaplarından paylaşmıştır.


Pastayı gerçek sandılar, yalan haberi böyle yaydılar - Resim : 3

Ancak Pubity adlı viral haber sitesi, Cullen'in bu esprili paylaşımını kullanırken, önemli bir dip not olarak 'bu bir şaka' olduğunu belirtmiştir. Ne yazık ki, Türkiye'deki bazı büyük takipçili hesaplar, bu görüntüyü araştırmadan ve gerçekliğini doğrulamadan 'Uzaylı pasta bulundu' şeklinde sunmuş ve dezenformasyonun yayılmasına neden olmuştur. Bu yanıltıcı bilgiyi paylaşan hesaplar arasında, kendilerini 'haber kaynağı' olarak tanıtan sayfalar da bulunmaktadır.

Pastayı gerçek sandılar, yalan haberi böyle yaydılar - Resim : 4

Pastayı gerçek sandılar, yalan haberi böyle yaydılar - Resim : 5

Pastayı gerçek sandılar, yalan haberi böyle yaydılar - Resim : 7

Pastayı gerçek sandılar, yalan haberi böyle yaydılar - Resim : 8

Pastayı gerçek sandılar, yalan haberi böyle yaydılar - Resim : 10

Kaynak: HABER MERKEZİ-ODATV