Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 5. Haftasında bugün evinde Samsunspor’u konuk edecek. RAMS Park’ta yapılacak maç saat 20.00’de başlayacak. Müsabakayı hakem Cihan Aydın yönetecek. Ligde ilk 4 haftada 3 maça çıkan sarı-kırmızılı ekip, aldığı 2 galibiyet, 1 beraberlikle 7 puan topladı. Galatasaray, puan cetvelinde aynı sayıda maça çıkan lider Fenerbahçe’nin 2 puan gerisinde 3. sırada yer alıyor.

Süper Lig’de 11 yıl aradan sonra yeniden dönen Samsun temsilcisi ise 3 müsabakada 1 beraberlik, 2 yenilgi yaşadı. Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı olan veya cezalı oyuncu bulunmuyor. Galatasaray’da henüz takımla çalışmayan yeni transferlerden Davinson Sanchez’in kadroda yer alması beklenmiyor.

Ayrıca bireysel hazırlık süreci devam eden Wilfried Zaha’nın sahaya çıkıp çıkmayacağı da bugün yapılacak son antrenmandan sonra belli olacak. Yeni transferlerden Hakim Ziyech ile Tanguy Ndombele’nin ise az da olsa süre alması ve sarı-kırmızılı formayı ilk kez terletmesi bekleniyor. Galatasaray, bu sezon yaptığı 9 resmi müsabakada mağlubiyet yüzü görmedi.

Sarı-kırmızılı ekip, 3’ü Trendyol Süper Lig, 6’sı UEFA Şampiyonlar Ligi elemesi olmak üzere sahaya çıktığı 9 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik yaşadı. Galatasaray, söz konusu müsabakalarda 17 gol atarken kalesinde sadece 5 gol gördü. Galatasaray, bu sezon Süper Lig’de yaptığı 3 maçta da gol yemedi. İlk haftada deplasmanda Mondihome Kayserispor ile 0-0 berabere kalan sarı-kırmızılılar, ikinci haftada ağırladığı Trabzonspor’u 2-0, dördüncü haftada ise konuk olduğu Gaziantep FK’yi 3-0 mağlup etti. Galatasaray, çıktığı son 15 resmi müsabakada mağlubiyet yüzü görmedi.

Kaynak: AA