Almanya Savunma Bakanlığı, Batı Almanya'daki büyük bir hava kuvvetleri tesisindeki su kaynağının olası bir sabotaj korkusuyla saatlerce kapatılmasının ardından açıklama yaptı. Su kaynağının kurcalandığına dair bir kanıt bulunmadığını söyledi.

KİMSE BULUNAMADI

Soruşturma; Köln'ün dışındaki Wahn kışlasının su tesisatının yakınındaki bir çitte delik bulunmasının ve ordunun "anormal su değerleri" olarak adlandırdığı şeylerin bildirilmesinin ardından başlatılmıştı. Tesis, fail veya faillerin arazide olma ihtimaline karşı kapatıldı. Ancak kimse bulunamadı ve kapılar yeniden açıldı.

İNCELEME SÜRÜYOR

Savunma Bakanlığı; X'te, "Kapsamlı incelemeler sonrasında içme suyu tesisinde bir manipülasyonun doğrulanamayacağını ve içme suyu için kalite gerekliliklerinin yerine getirildiğini" yazdı. Ayrıntı vermeden incelemenin devam ettiğini ekledi.

ENDİŞE YAŞANIYORDU

Wahn Kışlası, Alman hükümetine hizmet veren uçak filosunun ana üssünün bulunduğu Köln/Bonn Havaalanı'nın askeri bölümüne hizmet veriyor. Olay, altyapının Rus sabotaj girişimlerine karşı savunmasız olması nedeniyle endişelerin yaşandığı bir dönemde yaşandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ