Mahkeme belgelerine göre; Minnesota Eyalet Polisi, aşırı hız yaparak bir otomobilin yolcu tarafına "tam gaz" çarptı. Mezuniyetinden kısa süre önce bir lise amigo kızını öldürdü. 32 yaşındaki Polis Memuru Shane Roper'ın, bu sırada farları ve sirenleri olmadan hız limitinin üzerine çıktığı, ardından arabanın yan tarafına vurduğu iddia ediliyor.

BAŞA ÇIKAMIYORUZ!

Yolcu koltuğunda oturan 18 yaşındaki Olivia Flores hayatını kaybetti. Beş kişi daha yaralandı ancak hayatta kaldılar. Memura, adam öldürme ve yaralamalarla ilgili çok sayıda suçlama yöneltildi. Flores'in ailesi, "Başa çıkmamız gereken çok şey var ve bunu yapmak çok zor" açıklamasında bulundu.

YÜZDE 100 ÖNLENEBİLİRDİ!

Memurun son olayla birlikte toplamda 4. kez hız limitlerini ihlal ettiği belirtildi. Bunlardan bazılarında da ufak kazalar yaptığı konuşuluyor. Önceden konuyla ilgili gerekli cezaları alması halinde son trajedinin yüzde yüz yaşanmayacağı ifade edildi.

AYAĞINI GAZDAN ÇEKMEDİ!

Olmsted Bölge Savcılığı'nın açıklamasına göre; Roper, arabaya çarptığında, Flores arkadaşlarıyla birlikte alışveriş merkezine gidiyordu. Polis memuru, ışıklar veya sirenler olmadan yoluna tam gaz devam etti. Kaza gerçekleşmeden 1.4 saniye önceye kadar da ayağını gazdan çekmedi. Olmsted Bölge Savcısı Mark Ostrem, "Görevini böylesine kaba bir şekilde ihlal eden Polis Memuru Roper, temel değerleri ihlal etti. Pervasızca ve yolun çok temel kurallarına aldırmadan araç kullanan diğer kişiler gibi, Bay Roper'ın davranışına da müsamaha gösterilemez"  dedi.

Muhabir: Lila Okyanus