Asgari ücrete Temmuz'da ara zam olacak mı sorusuyla ilgili milyonları heyecanlandıracak sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Hükümet temsilcileri ile işçi ve işveren temsilcilerinin bir araya geleceği mini bir zirvenin gerçekleşeceği belirtiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın BM Uluslararası Çalışma Örgütünün 112'nci Uluslararası Çalışma Konferansı (ILO) için Cenevre'ye gideceği ifade edildi. Bu zirveye, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın da katılacağı bildirildi.

hfghfj

Gazeteci Saygı Öztürk'ün açıklamalarına göre, bu mini zirvede zamların, asgari ücret dahil olmak üzere, ayrıntılı bir şekilde ele alınacak. Öztürk, Türk-İş'in ciddi bir biçimde hazırlandığını belirtti ve asgari ücretin en az 18 bin TL olmasını talep ettiklerini ifade etti. Ancak, gelecek günlerde ne gibi gelişmelerin yaşanacağının belirsiz olduğunu vurguladı.

hfgj

SÜRPRİZ ASGARİ ÜCRETE ZAM ZİRVESİ

Asgari ücrete ara zam olup olmayacağı sorusuna yanıt veren Öztürk, asgari ücretin 17 bin TL olduğunu ancak enflasyon nedeniyle 3 bin TL gibi bir kayıp yaşandığını belirtti. Yıllık enflasyonun yüzde 75 seviyesinde olduğunu dile getirerek, 6 milyon çalışanın bu durumdan etkilendiğini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ