Konserve yapımı, yaz aylarında bolca bulunan meyve ve sebzeleri kış aylarında da tüketebilmek için önemli bir yöntem. Ancak, konserve yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları var. İşte konservelerinizi aylarca taze tutacak, lezzetini koruyacak ve sağlığınızı tehdit etmeyecek bilgiler...
Kapak Seçimi: Tek Kullanımlık Kapak Kullanmanın Önemi
Konserve yaparken kullanılan kapakların tek kullanımlık olması gerekiyor. Daha önce kullanılmış kapakların tekrar kullanılması, konservenin hava almasına ve bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle, her konserve yapımında yeni ve tek kullanımlık kapaklar kullanılması büyük önem taşıyor.
Konserveleri Kontrol Edin: Asit Sesine Kulak Verin
Hazırladığınız konserveleri belirli aralıklarla kontrol etmelisiniz. Her 10 günde bir konservelerin olduğu alana giderek kavanozlara kulağınızı dayayın. Eğer bir asit sesi duyuyorsanız, o konserve hava almış ve bozulmaya başlamış demektir. Bu tip konserveleri tüketmemeniz gerekiyor.
Tuz Seçimi: Kaya Tuzunu Tercih Edin
Konservelerin lezzeti ve dayanıklılığı için tuz seçimi önemli. Sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanmanız tavsiye ediliyor. Orta boy bir konserveye 2 kaşık kaya tuzu ekleyerek konservelerinizin daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.