Kars Arpaçay'a bağlı Taşdere Köyü sakinleri, bozuk yollar nedeniyle yaşadıkları zorlukları Şok Gazetesi'ne anlattı. Köy sakinleri, yıllardır yetkililere başvurmalarına rağmen hiçbir çözüm üretilmediğini belirterek, "Biz de vatandaşız, yollarımızın yapılmasını istiyoruz" diyerek isyan etti. Özellikle acil durumlarda hastaların mağduriyet yaşadığına dikkat çeken köylüler, diğer köylerin yolları yapılırken kendi köylerine neden ödenek ayrılmadığını sorguluyor.

BİZİM KÖYE GELİNCE ÖDENEK YOK!

Mağduriyetlerini anlatan vatandaşlar, "Biz Kars Arpaçay Taşdere köyünde ikamet ediyoruz. Yollarımız berbat. Yıllardır yetkililere ilettik ve bildirdik. Buraya geldikleri zaman ödenek yok diyerek işin içinden çıkıyorlar. Bizler de vatandaşız, kendimiz için bir şeyler istemiyoruz. Yollarımızın haline bakın. Hastalarımız var. Yaşlılarımız var. Okula giden çocuklarımız var. Acil durumlar karşısında çaresiz kalıyoruz. Diğer köylerin yolları yapıldı, bizim köyümüze gelince mi ödenek yok diyorlar?" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

BİZ İNSAN DEĞİL MİYİZ?

Bir başka köy sakini ise, öfkesini dile getirerek şunları söyledi: "Yıllardır bu rezilliği yaşıyoruz. Çocuklarımız okula gitmekte zorlanıyor, hastalarımız hastaneye yetiştirilemiyor. Diğer köylere hizmet götüren yetkililer, bizim köyümüze neden sırtlarını dönüyorlar? Biz insan değil miyiz?

ÜVEY EVLAT MIYIZ?

Taşdere ve Tepeköy arasındaki toplam 7 kilometrelik yolun yıllardır ihmal edildiğini belirten vatandaşlar, "Biz üvey evlat mıyız?  Cezalandırılıyor muyuz?" diyerek yetkililere sesleniyor ve yollarının bir an önce yapılması için yetkililerden acil yardım bekliyor.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ