Arnavutköy Belediyesi, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı Karaburun Limanı’nda düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutladı. Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu'nun da katıldığı etkinliklerde, vatandaşlar keyifli anlar yaşadı. 

Tiryakiler üzgün . Sigaraya dev zam. Tiryakiler üzgün . Sigaraya dev zam.

Karaburun Limanı’nda gerçekleştirilen programda, tekne korteji, yarışmalar, Grup Koliva konseri ve çeşitli gösterilerle renklenen etkinlikler, denizcilik ve kabotajın önemini bir kez daha vurguladı. Yarışmalarda başarılı olan katılımcılara çeşitli ödüller verildi. Gün boyu devam eden aktivitelere katılan vatandaşlar eğlenceli ve unutulmaz anlar yaşayarak sahil boyunca gemilerle tur attı.

GRUP KOLİVA’DAN KONSER

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Karaburun Limanı’nda düzenlenen yarışmalardan sonra Grup Koliva, etkinlik alanında sahne aldı. Konser alanını dolduran yüzlerce vatandaşı, doyasıya eğlendirdi.

KABOTAJ BAYRAMI DENİZLERİMİZİN ÖZGÜRLEŞMESİ DEMEKTİR

Etkinlikte konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, denizlerin özgürleşmesinin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Denizcilerimizin ve deniz tutkunlarının bugünü kutlu olsun. Arnavutköy ilçemiz bu anlamda coğrafi öneme sahip, uzun bir sahilimiz var. 1 Temmuz Kabotaj Bayramı, denizlerimizin özgürleşmesi demektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin 1926’da aldığı bu karar, denizcilik için çok önemli. Bu değerlerimizi korumakla yükümlüyüz. Arnavutköy Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz bu bayramı kutlamaya devam edeceğiz.”

Kaynak: YEŞİM MÜNEVVEROĞLU