Lisedeki sınıf arkadaşlarının ölümcül şekilde dövülmesiyle suçlanan dört Las Vegaslı genç, kendilerini yetişkin olarak yargılanmaktan kurtaracak bir anlaşmayla, kasten adam öldürme suçunu kabul etti.

CEP TELEFONUYLA ÇEKİLDİ

Gençler, ocak ayında ikinci derece cinayet ve 17 yaşındaki Jonathan Lewis Jr.'ın ölümünde komplo kurmakla suçlanmışlardı. Ölümcül dayak anının cep telefonuyla çekilen görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

EN FAZLA 21'E KADAR

Clark County Bölge Hakimi Tierra Jones'un duyurduğu anlaşma, hepsinin çocuk mahkemesine gönderilmesini ve çocuk tutukevinde belirsiz bir süre hapis cezasına çarptırılmasını talep ediyor. Çok büyük bir ihtimalle en fazla 21. yaş günlerine kadar içeride kalacaklar. Daha erken çıkmaları bile mümkün!

BİRİ BİLE VAZGEÇERSE

Başsavcı Yardımcısı John Giordani, gençlerden herhangi birinin anlaşmadan vazgeçmesi halinde dördünün de tekrar yetişkin mahkemesinde yargılanacağını söyledi. Ölümle sonuçlanan dayak olayının bir vape kalemi ve kablosuz kulaklık hırsızlığı sebebiyle çıktığı belirtildi. Feci şekilde dayak yiyen Lewis, 6 gün sonra yaraları sebebiyle hayatını kaybetti. Kurbanın ailesi isyan etti ancak hiçbir şey değişmedi.
 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ