Federal yetkililer, Teksaslı bir adamın silah zoruyla bir yolcu paylaşım sürücüsünü kaçırdığını ve onu 2 bin kilometre kat ederek Güney Florida'ya gitmeye zorladığını söyledi.

ABD Güney Florida Bölgesi Savcılığı'nın açıklamasına göre; olay, 23 yaşındaki Miguel Alejandro Pastran Hernandez'in, Arlington, Teksas yakınlarındaki bir benzin istasyonundan kendisini alması için bir araç çağırmasıyla başladı. Federal savcılar, "Pastran Hernandez olay yerinde silahını çıkardı ve kurban, silaha bir merminin sürüldüğünü duydu" dedi.

AİLENE HABER VER

Pastran Hernandez, sürücüyü bağlayıp aracın bagajına koymakla tehdit etti. Hernandez daha sonra kurbanın Florida'ya, birçok eyaletten geçerek gitmesini emretti. Bu sırada şoförden ailesini arayarak uzun bir iş seyahatinde olduğunu söylemesini istedi.

İKİNCİ BİR KURBAN

Florida'ya vardıklarında Hernandez, potansiyel bir ikinci kurbanla karşılaştı. Sürücüye bir mağazaya gidip, fidye notu için gerekli malzemeleri alması gerektiğini söyledi. Bu sırada şoför kaçtı ve durumu Emniyet güçlerine haber verdi. Zanlı da kaçtı! Sonra ise yakalandı.

3 MİLYONLUK FİDYE

Şikayette, Pastran Hernandez'in ikinci bir kişiyi kaçırıp 3 milyon dolar fidye karşılığında tutmayı planladığı belirtildi. Hernandez; adam kaçırma, araç gaspı ve şiddet suçunu ilerletmek için ateşli silah bulundurma suçlamalarıyla yüz yüze kaldı. İddianame duruşmasının 3 Eylül'de yapılacağı belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ