Polis ve hastane yetkilileri, Minneapolis'in banliyösünde bir adamın aracıyla, kutlama yapan sağlık çalışanlarının arasına daldığını belirtti. Restoranın dışında bulunan masalarda yer alan iki kişinin öldü. 4 kişi ise yaralandı.


EK BİLGİ VERİLMEDİ


Polis, adamın park etmeye çalıştığını, ardından masaların arasına girdiğini söyledi. Sürücü, suç teşkil eden araçla adam öldürme suçundan tutuklandı. Polis, olası bir sebep hakkında ek bilgi vermedi.


HASTANE DUYURUSU


Ayrıca kurbanların kimliğini de açıklamadı. Ancak St.Louis Park'taki Methodist Hastanesi sözcüsü Annelise Heitkamp, ​​ölen kişilerden birinin ve yaralanan dört kişinin tesiste çalıştığını söyledi.


ACISINI YAŞIYORUZ


Heitkamp, ​​"Saygı duyulan bir meslektaş ve arkadaşın kaybının acısını yaşıyoruz. Bu inanılmaz zor zamanda düşüncelerimiz meslektaşımızın ailesi ve sevdikleriyle birlikte" dedi.


HEPSİ HEMŞİRE


Yaralı hastane çalışanlarının dördünün de hemşire olduğu söylendi. Doktor Thomas Stark; grubun, yeni bir pozisyon için görevinden ayrılan hemşirelerden biriyle kutlama yapmak için restorana gittiğini belirtti.
 

Muhabir: İSKENDER KORDU