Haywood County'deki dağlık bir tatil yeri olan The Glamping Collective'de çalışan bir peyzaj ekibi, büyük ve gizemli bir nesne buldu. NASA, bu nesnenin 2023'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ulaşan SpaceX'in Crew Dragon kapsülünün bir parçası olduğunu doğruladı. Bir yürüyüş parkurunda bulunan, standart bir araba kaputu büyüklüğündeki parça haricinde yakındaki evlerin arka bahçelerine düşen birkaç küçük parça daha olduğu belirtildi.

KANADA VE SUUDİ ARABİSTAN

NASA'nın açıklamasına göre; Elon Musk'ın finanse ettiği SpaceX'in kapsülünün diğer parçaları şubat ayında Kanada'da ve daha yakın bir tarihte Suudi Arabistan'da bulundu. Uzay ajansı yaptığı açıklamada, "NASA, bu bulgulardan kaynaklanan herhangi bir yapısal hasar veya yaralanmadan haberdar değil" dedi. Florida'da bir aile de benzer, ancak çok daha korkutucu bir olay yaşadı. Uzay çöpleri beklendiği gibi yanmadı.

NEREDEYSE OĞLUMA ÇARPACAKTI

Uçakta bozuk yemek servis edildi. Acil iniş yapıldı Uçakta bozuk yemek servis edildi. Acil iniş yapıldı

Mart ayında, Florida'daki bir evin çatısını ve iki katını, metal alaşımlı bir cisim deldi. Ev sahibi Alejandro Otero, X'te, "Bütün evi deldi. Neredeyse oğlumu çarpacaktı" demişti. NASA, Kuzey Carolina'ya düşen cisimde olduğu gibi, Otero Ailesi'nin evine çarpan cismin de atmosfere yeniden giriş sırasında ısınıp parçalanması gerektiğini söylemişti.

ANALİZ YAPIYORLAR

NASA, enkazın neden yanmadığını belirlemek ve modelleme ile analizi güncellemek için, fırlatma ve yeniden giriş analizinin detaylı bir incelemesini gerçekleştirdiğini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ