Vatandaşların ruh ve beden sağlığını olumsuz etkileyen aşırı gürültüye neden olanlar, yeni düzenlemelerle ağır cezalara çarptırılacak. Ocak ayından itibaren geçerli olan bu cezalar, %58,46 oranında artırıldı ve gürültü kirliliği yaratan kişilere yüksek para cezaları kesilecek.

CEZALAR YÜZDE 58,46 ZAMLANDI 

Yeni tebliğe göre, eğlence mekanları, fabrikalar, hizmet binaları, atölyeler, iş yerleri, tüm konutlar ve ulaşım araçlarında gürültü seviyelerinin azaltılması için gerekli önlemlerin alınması zorunlu hale getirildi.Vatandaşların ruh ve beden sağlığını olumsuz etkileyen aşırı gürültüye neden olanlar için ise ağır cezalar uygulanacak. Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere, bu cezalar %58,46 oranında artırıldı.Konutlarda standart dışı gürültü ve titreşim yayan kişilere, çevrelerine verdikleri rahatsızlık nedeniyle 7.667 lira ceza kesilecek. 

Ulaşım araçlarının keyfi olarak korna ve egzoz gürültüsü yapması durumunda 23.155 lira ceza uygulanacak.İş yerleri ve atölyelerin neden olduğu gürültü için ceza miktarı 77.372 lira, fabrika, şantiye ve eğlence mekanlarının çıkardığı gürültü için ise 232.264 lira olarak belirlenmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi