Bonfile, 100 gramlık porsiyonlar göz önüne alındığında yağ bakımından antrikota göre çok daha düşüktür. Ayrıca, yüksek miktarlarda tüketildiğinde kalp hastalığı için risk faktörü olan doymuş yağ oranı da daha aşağıdadır.

BENZER BESİNLER

Doğal olarak bonfilenin kalorisi de daha düşüktür. Her ikisi de demir, çinko, selenyum ve B vitaminleri gibi benzer miktarda besin içerir. Ancak bunlar daha yüksek yağ içeriği göz önüne alındığında antrikotta daha düşük seviyelerde olabilir.

IZGARA SEÇENEĞİ

En sağlıklı tüketim şekli, yanına salata eklenmesidir. Ayrıca ızgarada yapmanız tavsiye ediliyor. Uzmanlara göre haftada 5 porsiyondan fazla tüketmeniz tavsiye edilmez (porsiyon boyutu 90 gram olarak hesaplanmıştır).
 

Muhabir: Lila Okyanus