Meksika'da yetkililer, mayıs ayında Progreso kasabası sahiline dikilen, Yunan Deniz Tanrısı Poseidon'un 3 metrelik heykeline "kapatma" emri verdi. Heykelin dikildiği birkaç ay içinde, turistler çarpıcı bir arka plan olarak onun yanında sık sık fotoğraf çekilmişti. Yerel halkın avukatı; Yunan heykelinin, 'Chaac' olarak bilinen yerel su tanrılarını tercih eden insanların inançlarına aykırı olduğunu söyledi. Yasal şikayet sonrası Poseidon bulunduğu yerden de kaldırılabilir.

BİZİM KÜLTÜRÜMÜZE UYMUYOR

Heykele karşı yakın zamanda yapılan yasal şikayete göre; Poseidon, Maya kültürüne aykırı bir tanrı... Maya kültürünün korunması için onun ortadan kaldırılması gerekiyor. Dava grubunun başındaki Carlos Morales, "Bu heykel için zaten izin alınmamış. Ayrıca Poseidon'un bizim topraklarımızda işi yok" şeklinde konuştu.

SEMBOLİK BİR KARAR

Morales, "Anayasal bir başvuru yapana kadar yetkililer öylece oturdu. Şimdi oldukça sembolik olan bir 'kapatma' kararı verdiler. Poseidon ziyarate kapatıldı ama oradan da kaldırılmalı" dedi.

BİZİM TANRI ÖFKELENDİ!

Yerel halktan birçok kişi, yakın zamanda bölgede yaşanan bir dizi fırtınayı, Poseidon heykeline bağladı. Yerel Tanrı Chaac'ın, Poseidon sebebiyle çok öfkelendiği ve bunun sonucunda fırtınalar getirdiği belirtildi!

Muhabir: Münevver Beyza Morgül