Kopelman Estetik Cerrahi'de dermatolog olan Hannah Kopelman, "Antibakteriyel olmayan sabunlar, yıkama sırasında fiziksel etki yoluyla kiri, yağı ve bakterileri gidermek için formüle edilmiştir. Genellikle ciltten kirleri kaldırmaya ve temizlemeye yardımcı olan aktif maddeler içerirler" dedi.

EK KİMYASALLAR

Kopelman, "Öte yandan antibakteriyel sabun, bakterileri öldürmek için özel olarak tasarlanmış ek kimyasal maddeler içerir. Yaygın antibakteriyel bileşenler arasında triklosan ve triklokarban bulunur (ikisi de bakteri ve mantara karşı etkilidir). Ancak birçok yeni formül, düzenleyici değişiklikler nedeniyle benzalkonyum klorür (bakteri karşıtı) gibi alternatifler kullanır" açıklamasında bulundu.

BAKTERİLERİ ÖLDÜRÜYOR

Ixora Botanical Beauty'nin kurucusu Mercedes Edney, "Bazı antibakteriyel sabunlarda farklı bileşenler var. Sadece bakterileri yok etmiyor, vücuttaki bakterileri de öldürüyorlar. Bu yüzden hastanelerde, tıbbi tesislerde kullanılıyorlar. Ameliyattan önce bunu kullanmanızı sağlıyorlar. Bakterilerin artmasına neden olabilecek tıbbi rahatsızlıklarınız varsa... Bu amaçla antibakteriyel sabunlar kullanmanızı istiyorlar" dedi.

NORMAL SABUN YETERLİ

Mercedes Edney, "Sadece dışarıda vakit geçirmekten veya egzersiz yapmaktan dolayı terliyorsanız, normal sabunlar gayet iyi iş görür" yorumunda bulundu. Kopelman ise "Birçok kişi, özellikle terlemenin arttığı sıcak hava dalgası sırasında, ekstra temizlik arzusu nedeniyle daha güçlü veya antibakteriyel sabunlara ihtiyaç duyduğuna inanıyor. Sıcak havanın daha fazla terlemeye ve potansiyel kokuya yol açabileceği doğru olsa da, normal sabun genellikle yeterince etkilidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ