Japon yetkililere göre; doğu Çin'deki bir otobüs durağında bir adam tarafından bıçaklanan üç kişi arasında bir Japon kadın ve çocuğu da vardı. Jiangsu eyaletinin Suzhou kentinde düzenlenen saldırıda, Çinli bir kadın okul otobüsü görevlisi de ağır şekilde yaralandı. Anne ve çocuğun hayati tehlikesinin bulunmadığı, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındıkları belirtildi. Suzhou Polisi, Zhou soyadıyla tanımlanan 52 yaşındaki işsiz bir şüpheliyi olay yerinde tutukladıklarını söyledi.

YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

Torununu güneşin altındaki araçta bıraktı: Sonra da tutuklandı! Torununu güneşin altındaki araçta bıraktı: Sonra da tutuklandı!

Polis, bıçaklı saldırıyı durdurmaya çalışan Çin vatandaşı kadının ağır yaralandığını ve halen yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Emniyet güçleri, yaralı Japon uyruklulardan birisinin hastaneden taburcu edildiğini ekledi. Açıklamada, "Olayın soruşturması devam etmekte olup, suç teşkil eden davranışlar yasa ve yönetmeliklere uygun olarak ağır şekilde cezalandırılacaktır" denildi. Çin Dışişleri Bakanlığı, duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve ülkedeki yabancıların güvenliğini korumak için etkili önlemler alma sözü verdi.

BU AY GÖRÜLEN İKİNCİ OLAY

Sözcü Mao Ning, "Bu tür münferit olaylar dünyanın herhangi bir ülkesinde meydana gelebilir" dedi. Çin'de yabancılara yönelik saldırılar nadirdir. Ancak bu bıçaklama olayı, ABD'li dört eğitmenin Jilin kentindeki bir parkta Çinli bir adam tarafından bıçaklanmasının ardından bu ay ikinci benzer vaka oldu. 10 Haziran'daki saldırıya müdahale etmeye çalışan Çinli bir kişi de bıçaklandı ancak hayati şekilde yaralanmadı. Jilin saldırısının 55 yaşındaki şüphelisi tutuklandı. Fakat polis olayın nedenini açıklamadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ