Rebecca Ann Themelis (48) adlı kadın polisleri arayarak, kocası Christos Byron Themelis'in (51) vurulduğunu söyledi. Telefon görüşmesi sürerken arkadan birkaç el silah sesi geldiği de duyuldu. Yetkililer olay yerine vardıklarında şüpheli Christos Alexander Themelis Jr. (19) ve annesi Rebecca Themelis'i evin dışında buldu.

Bu esnada genç saldırgan, annesini başının arkasından vurarak katletti. Ardından da kolluk kuvvetlerine ateş açarak bir memuru bacağından yaraladı. Yetkililere göre; genç sonra evin içine kaçarak barikat kurdu ve daha sonra aldığı yaralardan dolayı hayatını kaybetti. İçeri girildiğinde çok sayıda yara alan babanın da öldüğü rapor edildi.

AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİLDİ

Ölümlü silahlı saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor. Trajik olaydan önceki dönemde aynı evden 10 kez ihbar geldiği ortaya çıktı. Bu çağrıların çoğunluğu akıl sağlığı hizmetleri ve ebeveynlere yönelik şiddet ile ilgiliydi. Akli dengesi yerinde olmayan 19 yaşındaki Christos Alexander Themelis'in silahı nasıl bulduğu da araştırılıyor.

Polis sözcüsü, "Tam olarak olayın nedenini bilmiyoruz ve hiçbir zaman da bilemeyebiliriz. Ancak bu tarz durumlarda yapılması gerekenler bellidir. Emniyet güçleri doğru olanı yaptı" açıklamasında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ