Yüzlerce doktor, sağlık çalışanlarını şiddetten korumak ve devlet hastanesinde tecavüze uğrayıp öldürülen meslektaşları için adalet aramak amacıyla Hindistan Sağlık Bakanlığı önünde protesto düzenledi.

TEDAVİYİ REDDETTİLER!

Yeni Delhi'deki bakanlığın dışında "Geciken adalet, adalet değildir" yazılı pankartlar taşıyan protestocu doktorlar, polis tarafından durduruldu. Hindistan'ın dört bir yanındaki sağlık görevlileri, 9 Ağustos'ta 31 yaşındaki bir meslektaşlarının tecavüze uğrayıp öldürülmesinin ardından protestolar düzenledi. Mumlarla yürüdüler ve acil olmayan hastalara geçici olarak bakım vermeyi reddettiler.

KEFALET OLMADAN

Doktorlar, saldırının Hindistan genelindeki hastanelerde ve tıp kampüslerinde sağlık çalışanlarının savunmasızlığını vurguladığını söylüyor. Görev başındaki sağlık çalışanlarına yönelik herhangi bir saldırının kefalet olasılığı olmaksızın suç sayılması isteniyor. Hastanelerde güvenliğin artırılması ve dinlenmeleri için güvenli alanlar dahil olmak üzere daha güçlü yasalar talep ediyorlar.

HANGİ KADIN GÜVENDE?

Protestocu Doktor Daisy Singh, "Bir kadın iş yerinde, hastanede güvende değilse, o zaman bu ülkede hangi kadın güvende merak ediyorum?" dedi. Hükümet doktorların işlerine dönmelerini istedi ve taleplerini incelemek üzere bir komite kurulacağını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ