Ankara’nın Altındağ ilçesinde belediye barınağında vahşet! Altındağ'da hayvan katliamı yapıldığı iddiası üzerine hayvanseverler adeta harekete geçti. Bölgeye giden hayvan severler, gizlice girdikleri barınak bölgesinde hayvan mezarları buldu.

Sokak köpeklerinin öldürülmesinin önünü açan tasarının yürürlüğe girmesinden sonra bu kez Ankara’da sokak köpeklerinin öldürüldüğü öne sürüldü.

Niğde Belediyesi'nin "Tamamen kanuna ve vicdana uygun" açıklamasıyla savunduğu olaydan sonra benzer bir iddia da AK Parti'li Ankara Altındağ Belediyesi'ne ilişkin ortaya atıldı.

Altındağ Belediyesi’ne ait hayvan barınağına yakın bölgede kazılmış hayvan mezarları bulundu. İddialar üzerine bölgeye giden hayvanseverler tarafından çok sayıda gömülmüş köpek cesedi bulundu.

DEM PARTİ'Lİ PERİHAN KOCA DA ORADAYDI

DEM Parti Milletvekili Perihan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “hayvan hakları savunucuları katledilmiş gömülü köpeklerin cesetlerini tanıklıkları ile teyit ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Koca “Niğde Belediyesi’nden sonra şimdi de Ankara Altındağ Belediyesi’nde toplu hayvan mezarları açıldığı ve köpeklerin katledildiği iddiası var. İddia üzerine hayvanseverler, hayvan hakları savunucuları saatlerdir Altındağ’da olay yerindeler, olay yerinde ölmüş hayvan kokusundan durulmadığını aktarıyorlar, katledilmiş gömülü köpeklerin cesetlerini tanıklıkları ile teyit ediyorlar. Bu feryat yaşatmak için, verilen bu mücadele yaşam mücadelesi. Avukatlar da birazdan bölgeye intikal etmiş olacak. Yetkililere ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: Haber merkezi