Ankara'da CHP ve İYİ Parti arasında yaşanan gerilim son dönemde dikkat çekti. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın açıklamaları özellikle tartışma yarattı. Günaydın, tv100'de yapılan programda şu ifadeleri kullandı: "Biz istesek bugün İYİ Parti'den en az 10 milletvekili CHP'ye gelir. Ama bizim derdimiz skor yapmak değil. Biz CHP olarak vatandaşların sorunlarını gündeme getirip çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bugün de Hayrabolu’da çok güzel bir buğday mitingi düzenledik.”

Bu sözler İYİ Parti cephesinden hızlı bir şekilde tepki aldı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, sosyal medya üzerinden şu tepkiyi gösterdi: "CHP'nin bir grup başkanvekilinin yaptığı 'İstesek İYİ Parti'den en az 10 vekil CHP’ye gelir ama biz skor peşinde değiliz' açıklaması ne siyasi etiğe ne de nezakete sığar. Millet iradesini siyasi bir şımarıklığa yormak en başta o iradeye zarar vermek anlamına gelir. Türkiye yıllardır kibirden, egodan ve nobranlıktan çekerken aynı alışkanlığın burada da görülmesi endişe vericidir. Bu nezaketten yoksun açıklamaları kınıyorum."

2

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Hasan Toktaş, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın açıklamalarına yönelik sert bir tepki gösterdi. Toktaş, Günaydın'ın sözlerine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Doğrudur. Siyaset sadece skor yapmak değildir, biraz da edeptir, biraz da nezakettir ve aslında memleket ülküsüdür. Güç zehirlenmesine kapıldıkça siz, siyasi nezaketi elden bırakıyorsunuz sayın Gökhan Günaydın. Bu açıklamanızı esefle kınıyorum."

3

Kaynak: HABER MERKEZİ