Paris 2024 Olimpiyatları’nda çift erkekler çeyrek finalinde Andy Murray ve Dan Evans, Taylor Fritz ve Tommy Paul’a karşı mücadele etti. Maç sonunda Taylor Fritz ve Tommy Paul, 6-2 ve 6-4'lük set skorlarıyla galip gelerek yarı finale yükseldi. Bu sonuç, Andy Murray'nin profesyonel tenis kariyerinin son bulmasına neden oldu.

Andy Murray: Tenisi bıraktıktan sonra golf asistanı olabilirim

Kariyerinde iki olimpiyat altın madalyası bulunan Andy Murray, "Kariyerimden, elde ettiğim başarılardan ve spora kattıklarımdan dolayı gurur duyuyorum. Şu anda gerçekten mutluyum," dedi. Geçtiğimiz ay sosyal medya hesabından emekli olacağını açıklayan Murray, Paris 2024’ü son turnuvası olarak belirlemişti.

Murray, tenis kariyerinde 2012 ve 2016 Olimpiyatlarında altın madalya kazanırken, 2012 Londra Olimpiyatları'nda karışık çiftlerde gümüş madalya elde etmişti. 37 yaşındaki tenisçi, Wimbledon’da iki kez, Amerika Açık’ta bir kez şampiyonluk yaşamış olsa da, Avustralya Açık ve Fransa Açık’ta şampiyonluk yaşamadı.

Kariyerinde beş olimpiyat oyununa katılan Murray, bu spor dalındaki etkileyici yolculuğuna Paris 2024 ile noktayı koydu.

Kaynak: HABER MERKEZİ