Ananas hem erkekler hem de kadınlar için iyidir. Ancak kadınlardaki etkileri bir adım daha fazladır. Ananas, daha iyi bağışıklık sağlığıyla ilişkili vitamin, mineral ve fitonutrientlerin mükemmel bir kaynağıdır.


SİNDİRİME ETKİ


Ananas içinde bulunan bromelain ve diyet lifi kadınlarda sindirim sağlığını iyileştirebilir. Bromelain iltihap önleyici etkilere sahiptir ve bağırsaklarda ve kolonda iltihabı azaltabilir. Ananas içindeki diyet lifi bağırsak hareketlerini ve bağırsak mikrobiyom sağlığını iyileştirir.


CİLK SAĞLIĞI


Ananasta yüksek oranda bulunan C vitamini, cilt sağlığı için hayati önem taşıyan bir protein olan kolajeni sentezlemek için gereklidir. Araştırmalar, C vitamini kullanımının cilt yaşlanmasının belirtilerini yavaşlatabileceğini, cildin pürüzsüzlüğünü artırabileceğini ve güneş hasarına karşı yardımcı olabileceğini göstermektedir.


HARİKA BİR YOL


Ananasta yaygın olarak bulunan C vitamini ve manganez, kemik sağlığı, oluşumu ve yoğunluğunda önemli roller oynar. Ananastaki belirli bileşenler hormonları dengelemeye yardımcı olabilir. Ananas tüketmek, C vitamini, manganez, potasyum, folat ve bakır gibi sağlıklı bir hamileliği destekleyebilecek hayati besinleri almanın harika bir yolu olabilir.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL