Yapılan bir araştırma; İngiltere'deki cezaevlerinden gelen çağrıların 4'te 3'ünün ambulans müdahalesi gerektirmediğini ortaya koydu. Genel nüfustan gelen çağrıların ise 8'de 1'inde ambulansa gerek yoktu.

ONLARA YETİŞEMİYORUZ

Sağlık Bakanlığı, ambulansın yalnızca mahkumun sağlığı konusunda ciddi endişe duyulması halinde çağrılmasının "zorunlu" olduğunu söyledi. İsmini vermek istemeyen bir sağlık görevlisi, "Bir çağrı için hapishaneye gittiğimizde bunların büyük bölümü önemsiz oluyor. Bu yüzden başka bir yerde gerçekten ihtiyacı olan insanlara yetişemiyoruz" dedi.

SUÇLANMA KORKUSU

Bazı cezaevi çalışanlarının, ambulansları aramadıkları takdirde mahkemede yargılanmaktan korktukları öğrenildi. Cezaevi personeli ile acil servisler arasındaki iletişimin önemli ölçüde iyileştirilmesi gerektiği, ekiplerin bazen cezaevine yanlış bilgiyle gönderildiği belirtildi.

BIÇAK YARALARI!

Bir vakada, sağlık görevlilerine 90'lı yaşlarda burkulmuş ayak bileği olan bir hastayı tedavi edecekleri söylenmişti. Geldiklerinde 30'lu yaşlarda birkaç bıçak yarası olan bir kişi buldular.
 

Muhabir: Tamer Ayeri