Bir dönem amatör liglerde Esenkent Boğazköy, Avcılarspor, B.Çekmecespor ve Vefa gibi takımlarda teknik direktörlük yaptıktan sonra Galatasaray altyapısında göreve başlayan teknik direktör Metin Ülgen Galatasaray Kadın Futbol Takımını ligde şampiyon yaptıktan sonra Şampiyonlar Liginde de fırtına gibi esmeye başladı. 

GRUPLARA BİR ADIM KALDI

Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda Lüksemburg temsilcisi Racing Union’u deplasmanda 4-1 mağlup ederek turu geçen Ülgenli Galatasaray Şampiyonlar Ligi gruplarına sadece bir tur kadar yaklaştı. Ülgen’le kadın futbolunda çığır açan sarı kırmızılılar Achille Hammerel Stadyumu’nda oynanan maçta rakibine futbol dersi verirken teknik direktör Metin Ülgen de kenardan verdiği taktiklerle ve oyuna yaptığı hamlelerle maçın kahramanı oldu. 
Galatasaray’ın başında iki sezondan beri harikalar yaratan Ülgen’in en büyük hayali ise sarı kırmızılı takımla bir tur daha geçerek Şampiyonlar Ligi gruplarında takımın başında sahaya çıkmak. Galatasaray yönetiminin de Ülgen’e büyük destek verdiği, grup aşaması öncesinde kurt çalıştırıcının arkasında olduğu ifade edildi. 

Whatsapp Image 2024 09 12 At 10.15.40

ÜLGEN GİDEBİLDİĞİMİZ YERE KADAR GİDECEĞİZ

Galatasaray Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Metin Ülgen yaptığı açıklamada önlerindeki turu da geçerek Galatasaray’ı Şampiyonlar Ligi grup aşamasında temsil etmek istediklerini söyledi. Ülgen “Önümüzdeki turu geçerek gruplara kalmak, Galatasaray’ı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Galatasaray tarihinde bir ilk. Bunu da çok iyi bir şekilde değerlendirmek istiyoruz. İlk başladığımızda kadın futbolunda bu hayali kurmuştuk. Türk olmayan takımları yeneceğiz demiştik. Bunu gerçekleştirdiğimiz için de mutluyuz. En iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Türkiye’yi dışarıda temsil etmek bizi çok gururlandırıyor, sorumluluk yüklüyor üzerimize. Üstümüzde çok büyük bir sorumluluk var. Başarılı olmak, kadın futbolunun Türkiye’deki gelişimine katkıda bulunmak, hem de Galatasaray’ı Avrupa’da kadın futbolunda buradayım diyebilmek en büyük amacımız.” Diye konuştu. 

Muhabir: İskender Kordu