Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 7-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alacak 10 film belirlendi. Bu yarışmaya 43 film başvurmuştu. Sevin Okyay, Mehmet Açar ve Muammer Brav'dan oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda seçilen filmler şunlar:

  1. Kıvanç Sezer'in yönettiği "8x8"
  2. Melisa Önel yönetmenliğindeki "Aniden"
  3. Mete Gümürhan'ın yönettiği "Beraber"
  4. Vuslat Saraçoğlu'nun yönettiği "Bildiğin Gibi Değil"
  5. Zeki Demirkubuz'un yönettiği "Hayat"
  6. İsmail Güneş yönetmenliğindeki "Kurban"
  7. Cemil Ağacıkoğlu'nun yönettiği "Son Hasat"
  8. Selman Nacar'ın yönettiği "Tereddüt Çizgisi"
  9. Nehir Tuna'nın yönettiği "Yurt"
  10. Miraç Atabey'in yönettiği "Zamanımızın Bir Kahramanı"

Bu filmler, Türkiye'de ilk kez Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde izleyiciyle buluşacak. Ayrıca, "8x8," "Bildiğin Gibi Değil," "Hayat," "Kurban," ve "Zamanımızın Bir Kahramanı" filmleri aynı zamanda dünya prömiyerlerini de bu festivalde yapacak.

Festivalde ilk filmlerini gerçekleştiren yönetmenlerin aday olabildiği Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü için ise "Beraber," "Yurt," ve "Zamanımızın Bir Kahramanı" filmleri değerlendirilecek.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi, toplam 945 bin TL tutarındaki ödülleri belirleyecek. Ayrıca, Film Yönetmenleri Derneği jürisi En İyi Yönetmen Ödülü'nü, Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jürisi de En İyi Film Ödülü'nün sahibini belirleyecek.

Festivalin ödül töreni ise 14 Ekim tarihinde düzenlenecek. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in başkanlığını üstlendiği festivalin idari direktörlüğünü Av. Cansel Tuncer yaparken, yönetmenliğini Dr. Ahmet Boyacıoğlu üstleniyor. Sanat yönetmenliğini Başak Emre ve Antalya Film Forum direktörlüğünü ise Armağan Lale ile Pınar Evrenosoğlu yürütüyor.

 8x8 / Kıvanç Sezer

Aniden / Melisa Önel

Beraber / Mete Gümürhan

Bildiğin Gibi Değil / Vuslat Saraçoğlu

Hayat / Zeki Demirkubuz

Kurban / İsmail Güneş

Son Hasat / Cemil Ağacıkoğlu

Tereddüt Çizgisi / Selman Nacar

Yurt / Nehir Tuna

Zamanımızın Bir Kahramanı / Miraç Atabey

t24

Editör: Funda Işık