ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, cuma günü Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yaptığı açıklamada, uzun süredir yüksek seviyelerde tutulan politika faizlerinin düşürülmesi için uygun bir zamanın geldiğini belirtti.


ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın cuma günü Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda uzun süredir tarihi yüksek seviyelerde tutulan politika faizlerinin düşürülmesi için uygun zamanın geldiğini bildirdi.

Powell, "Faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı, gelen verilere, gelişen ekonomik görünüme ve risk dengesine bağlı olarak şekillenecek" dedi.


Powell, "Hareketin yönü açık, faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı, gelen verilere, gelişen görünüme ve risk dengesine bağlı olacak" dedi.
Powell’ın bu açıklamaları sonrasında, para piyasalarında Fed’in gelecek ay 25 baz puan faiz indirimi yapacağına kesin gözüyle bakılırken, 50 baz puanlık bir indirim ihtimali de gündemde.


Söz konusu gelişmelerle birlikte 2 bin 800 TL'yi gören gram altın, yeni haftaya 2 bin 744 TL seviyesinde başladı.
Bu gelişmelerin ardından gram altın, 2 bin 800 TL seviyelerine ulaşarak rekor kırdı, ancak yeni haftaya 2 bin 744 TL'den başladı. Öte yandan, altının ons fiyatı haftanın ilk işlem gününde 2 bin 510 dolar olarak işlem görüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ