Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube'da kendi kanalında yaptığı programda Barış Yarkadaş ile ilgili, "Barış Yarkadaş enteresan bir figür. Gazeteci desen gazeteci değil, siyasetçi desen siyasetçi değil. Ortada bir figür olarak kaldı" ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözler sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yarkadaş 1991 yılında Güneş gazetesindeki staj dönemine ait bir anıyı paylaştı. Yarkadaş, Fatih Altaylı'nın da yönetimde olduğu gazetenin maddi kriz içinde olduğunu ve çalışanlara para ödeyemediğini ancak tüm bunlara karşılık Altaylı'ın hiçbir şey yokmuş gibi yaşadığını iddia etti.

Yarkadaş anlattığı anıda gazeteci Ahmet Tezcan'ı tanık gösterdi ve "Fatih işte budur…" dedi. 

TEZCAN: SEN YANLIŞ HATIRLIYORSUN BARIŞ

Tezcan Yarkadaş'ın paylaşımının altına yaşanan olayları yanlış hatırladığını ve Altaylı'nın o mali kriz döneminde çalışanlara paralarını ödeyebilmek için ailesinden birini altınlarını bozdurduğunu ifade etti.

Tezcan şunları paylaştı:

"Ben çok iyi hatırlıyorum da sen biraz yanlış hatırlıyorsun Barış. "Bebeğe süt alacak" dediğim bir arkadaş değildi bendim. Fatih öyle bir şey söylemedi aksine "Bana bir yerden 500 lira gelecek, onu dağıtacağız, sen bekle 100 lirasını sana verelim" dedi ve dediği gibi oldu.

Akşama kadar bekledim. Akşam çağırdılar ve 100 lirayı verdiler. SMA mama eczanede 51 lira, Tahtakale'de 49 lira idi. Derdim 2 kutu mama alabilmekti. Fatih öyle bir şey demedi, sevilir sevilmez tarafları herkes gibi vardır ama bu konuda adamlığı çoktur. Hadise benim yazdığım gibi.

Bence o kısmı düzeltmelisin. Üstelik ailesinden birinin altınını bozdurtup getirmişti o parayı Fatih ve benim gibi acil ihtiyacı olanlara dağıtıldı. Ayrıca Fatih'in köylere sahip Van'ı bir aileden olduğunu herkes bilir, o da Ufuk Güldemir gibi paraya ihtiyacı olmayanlardan idi."

"UTANMADAN KONUŞAN ŞERF*İZLER"

Altaylı ise Tezcan'ın paylaşımının ekran görüntüsünü "Hala utanmadan konuşan şerefsizler için Ahmet Tezcan’ın yalana yanıtı" notu ile paylaştı.

Altaylı - Yarkadaş polemiğinde yeni gelişme - Resim : 2

Kaynak: haber merkezi-ODATV