MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünkü partisinin grup toplantısında PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’a çağrı yaptı.

Devlet Bahçeli, “Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM’de konuşsun, terörün tamamen bittiğini haykırsın. Bu kararlılığı gösterirse umut hakkından yararlanmasının önü ardına kadar açılsın”  diyerek adeta gündemi kasıp kavurdu. Bahçeli'nin açıklamaları üzerine tepkiler çığ gibi büyüdü. Bir tepki de MHP kurucusu Alparslan Türkeş’in kızı İYİ Partili Ayyüce Türkeş'ten geldi. Ayyüce Türkeş Taş X hesabından yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi:

“Kulaklarıma inanamadım… Bebek katili, terörist başını meclise davet edip konuşma yapmasını isteyen ve UMUT HAKKINDAN yararlansın diyen Devlet Bahçeli’yi kınıyorum. Herkes oturduğu koltuğun sorumluluğunu taşımakla mükelleftir. Kimse Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz.. TBMM’de yeteri kadar terörist varken birde onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir. NOKTA..”

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ