Almanya'nın kuzeyinde ilk tespitlere göre; 8 yaşındaki Ganalı bir kız çocuğu ve 10 yaşındaki kız kardeşi, yaklaşık 20 genç ve genç yetişkinden oluşan bir grup tarafından saldırıya uğradı. Olaya müdahale eden baba, hafif yaralanmalarla hastaneye kaldırıldı.

Saldırı, Grevesmühlen Kasabası'nda gerçekleşti. Saldırganların 8 yaşındaki minik kızın yüzüne tekme attığı söyleniyor. Sonrasında ırkçı ifadeler de kullanılırken olay yerine polisler geldi. Mağdurlar bölgeden uzaklaştırılırken saldırgan grup hakaretlerine devam etti.

KESİNLİKLE AFFEDİLEMEZ

Polis şu anda huzurun ihlali, ağır bedensel zarar, nefret ve hakaretin kışkırtılması suçlamalarını soruşturuyor. Emniyet güçleri, olayla ilgili görgü tanıklarını arıyor. Polis operasyonları kontrol merkezi sözcüsü, olay yerindeki bazı kişilerin isimlerini aldıklarını ve bunların olası şüpheliler olduklarını belirtti.

Belediye Başkanı Lars Prahler, "Bu ırkçı saldırı beni hayrete düşürüyor. Bu, dipsiz bir nefreti ve sınırsız bir insanlık dışı eylemi gösteriyor. Kesinlikle affedilemez. Saldıran kişilerin genç olmaları da kesinlikle bir mazeret değildir" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ