Almanya'da şiddetli yağmur olayları ülkenin güneyinin büyük bir bölümünü etkisi altına alırken, ordu yardım etmek için devreye girdi. Birçok kasabada nehirlerin taşması ve sellerin artması nedeniyle bölge sakinlerinin ve bir hapishanedeki mahkumların tahliyesini gerektiren olağanüstü hal ilan edildi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, 520 gönüllünün insanları güvenli bir yere getirdiğini, bentlerin güvenliğini sağladığını ve su pompaladığını söyledi. Almanya ordusu da battaniye ve kamp yatakları dağıtarak yardım çabalarını destekledi.

HELİKOPTERLE KURTARDILAR

Kızıl Haç devreye girerek eğitimli su kurtarıcıları ve uzman dalış ekipleri sağladı. Augsburg'un Bavyera bölgesindeki yetkililer, su birikintisi ve barajın sular altında çökmesi nedeniyle tahliyelerin gerekli olduğunu söyledi. Bavyera Kızıl Haçı, Babenhausen'deki evlerinin çatısında mahsur kalan iki kişiyi helikopterle kurtardığını açıkladı. Sözcü, çiftin hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi.

Bölgedeki acil servislerin, aralarında düzinelerce çocuğun da bulunduğu 100'den fazla kişiyi güvenli bir yere getirdiği bildirildi. Memmingen'deki bir hapishane suların yükselmesi nedeniyle boşaltılırken, 100 mahkum yakındaki kurumlara götürüldü.

Kaynak: HABER MERKEZİ