Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve beraberindeki heyet, saat 11.58'de İstanbul Havalimanı'na indi.Steinmeier'i İstanbul Havalimanı'nda İstanbul Valisi Davut Gül, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve diğer resmi toplantıya katıldı.

Steinmeier, Türkiye'ye yaptığı bu ilk ziyarette İstanbul, Gaziantep ve Ankara'yı ziyaret edecek. İki ülke arasındaki değişimlerin başlamasının 100. yılı kapsamında bu ziyaret kapsamında Steinmeier'in İstanbul Sirkeci Tren İstasyonu'nu ziyaret etmesi bekleniyor. Burada Türk-Alman göç deneyimi olan kişilerle bir araya gelerek sohbet edecek ve Alman ülkelerinin temsilcileriyle ekonomik ilişkiler üzerine görüşmeler yapacak.

Korhan Berzeg'in adli tıp incelemesi tamamlandı! Ölüm nedeni belli oldu mu? Korhan Berzeg'in adli tıp incelemesi tamamlandı! Ölüm nedeni belli oldu mu?

Steinmeier'in ayrıca iş, bilim, sanat, edebiyat, spor çevreleri ve sivil toplum üyelerinin temsilcileriyle bir araya gelmesi planlanıyor.Gezinin ikinci sırada yer aldığı Gaziantep'te depremzedeler için sığınma evi ile Almanya'nın ilkokul bir okulu ziyareti devam edecek olan Steinmeier, burada 23 Nisan kutlamalarına da katılacak.

Steinmeier'in 24 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da bir araya gelmesi bekleniyor. Ankara Üniversitesi'ni ziyaret etmesi planlanan Steinmeier, ayrıca Anıtkabir'i ziyaret edecek ve Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ