İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir'de özellikle Basmane bölgesi dahil olmak üzere düzenlenen "Kalkan" operasyonları sonucunda 309 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı. Yerlikaya, şu bilgileri paylaştı:

"Değerli milletimizin bilgisine sunarım ki, amacımız sadece düzensiz göçmenleri ve göçmen kaçakçılarını yakalamak değil, aynı zamanda halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleri, terör örgütleri ve organize suç çeteleriyle mücadelemizi kararlılıkla sürdürmektir. İzmir Valiliği'nin koordinasyonunda İl Emniyet ve İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz tarafından İzmir genelinde düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla mücadele çalışmaları gerçekleştirildi. Bu çerçevede, yabancı uyruklu bireylerin yoğun olarak bulunabileceği bölgelerde, metruk binalarda, parklarda, otellerde ve bu güzergahlara açılan yollarda denetimler ve yol kontrolleri gerçekleştirildi.

İstanbul'da kaçak göçmen operasyonu: 93 göçmen yakalandı İhlas Haber Ajansı

Operasyon, toplam 1,257 Emniyet ve İl Göç İdaresi personelinin katılımıyla eş zamanlı olarak yürütüldü. Yabancı uyruklu kişilerin ülkede yasal olarak kalış durumları ve kayıtlı oldukları ilde bulunup bulunmadıkları kontrol edildi. Şehrin farklı semtlerinde konuşlandırılan 5 adet Mobil Göç Noktası'nda parmak izi sorgulamaları yapıldı ve 309 düzensiz göçmen tespit edildi. Bu düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemleri başlatılmıştır. Operasyonlara katılan kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Düzensiz göçmen ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine karşı her zaman tetikteyiz. Onlara fırsat vermemeye kararlıyız."

Kaynak: İHA