Türkiye yerel seçimlere hazırlanırken, özellikle İstanbul tüm partilerin ilk önceliği “İstanbul’u alan Türkiye’yi alır” klişesinden hareket eden partiler aday belirleme çalışmalarını sürdürürken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayının mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

MERALAKSENER1 (1)

İYİ Parti’nin aday çıkarıp çıkarmayacağı ya da Ekrem İmamoğlu’na destek olup olmayacağı henüz kesinlik kazanmadı. İYİ Parti’nin İmamoğlu’na destek olup olmayacağı 5-6 Kasım tarihleri arasında yapılacak kurultayda alınacak sonuca da bağlı. Zira Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı seçilmesi durumunda, Meral Akşener ve ekibinin CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayına destek olması beklenmiyor. Deva Partisi ve Gelecek Partisi de, pozisyonlarını CHP kurultayından çıkacak sonuca belirleyecek.

YERLIKAYA2 (1)

AK Parti de ise dün sabaha kadar aday belirsizliği vardı. Selçuk Bayraktar, Tevfik Göksu ve Murat Kurum isimleri ön plana çıktı. Ancak dün sabah politika gündemine düşen Ali Yerlikaya Ak Parti’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacak haberi büyük sevinç yarattı. Yerlikaya’nın İstanbul büyükşehir Belediyesi adaylık haberi AK Parti’nin yalnızca İstanbul il örgütünde değil, Ankara’da da büyük heyecanla karşılandı.

DEVLETBAHCELI (1)

Bu arada Ankara kulislerinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmasına sıcak baktığı konuşuluyor. 

YERLIKAYA3 (1)

Kaynak: ERAYCAN ERGİNBAŞ