"Ali Koç'un Kayığına Binmeyin" İddiası

Ali Koç, bir bakanın kulüplere "Ali Koç'un kayığına binmeyin" şeklinde mesaj verdiği yönünde iddialarda bulunarak, bu tür söylemlerle Fenerbahçe'nin ve kendisinin yıpratılmaya çalışıldığını söyledi. Koç, "Bizi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı gibi göstermeye çalışan bir zihniyet var. Böyle bir şey yok. Ne benim ne de Fenerbahçe'nin devletle, Cumhurbaşkanımızla veya iktidarla bir sorunu yok" diye konuştu.

Ekran görüntüsü 2024-06-05 121014

"Siyasi Gücü Olan Kişiler Futbolun İçinde"

Koç, açıklamalarında futbolun içindeki siyasetin etkilerine de değindi: "Bazı siyasi gücü olan kişiler gereğinden fazla futbolun içinde. Devlet her zaman futbolun içinde olmalı, çünkü dünya çapında başarılı olmak için sporda da güçlü olmanız gerekiyor. Ancak, günlük rekabete siyasetin karışmasını istemiyoruz. Bir kulübün transfer tahtası kapatıldıysa, bunun bir siyasi tarafından açılmasını istemiyoruz. Belli bir şehrin kulübünün diğer kulüplerden daha fazla siyasi destek aldığını görmek istemiyoruz."

dklasjdas

"Bizi Cumhurbaşkanımızla Karşı Karşıya Getirmeye Çalışan Zihniyetle Sorunumuz Var"

Koç, Fenerbahçe'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la karşı karşıya getirilmek istendiğini belirterek, "Bizim, bizi mütemadiyen özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızla karşı karşıya getirmeye çalışan zihniyetle sorunumuz var. Bir kulüp hakkında, olmayan şeyleri ve olumsuzlukları sürekli gündeme getirirseniz, dinleyenler de bundan etkilenir. Riyad'da bunu gördük, her şeyi, ihaleyi bana yazdılar. Bas bas bağırdık ama gerçekler farklıydı" dedi.

"Hedefimiz Siyasetin Spora Müdahale Etmemesi"

Ali Koç, Türkiye'nin spor stratejisine dair de görüşlerini paylaştı: "Devletin spora her zaman destek vermesi gerekiyor. Eğer dünya çapında bir ülke olacaksak, sporda da başarılı olmamız şart. Ancak, siyasetin günlük rekabete müdahale etmemesi gerekiyor. Bizim mücadelemiz, futbolun içinde gereğinden fazla yer alan siyasetin etkisini minimize etmek ve adil bir rekabet ortamı yaratmak."

Ali Koç'un bu açıklamaları, hem spor camiasında hem de kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve önümüzdeki günlerde de tartışılmaya devam edeceğe benziyor. Koç'un iddiaları ve söyledikleri, Fenerbahçe'nin duruşunu ve kulübün geleceğe yönelik hedeflerini net bir şekilde ortaya koyuyor.

"Bakan Seviyesinde 'Ali Koç'un Kayığına Binmeyin' Deniyor"

Ali Koç, bazı bakanların kulüplere "Ali Koç'un kayığına binmeyin" dediğini öne sürerek, bu tür söylemlerin kendisini ve Fenerbahçe'yi yıpratmaya yönelik olduğunu belirtti. Koç, "Bu ne saçmalık! Biz 10 kulübüz imza veren; bizden önce Trabzonspor, Galatasaray var, başka kulüpler var. Sonra onlar baskılardan dolayı pozisyon değiştirdiler ama o iş bize yazıldı. Niye bize yazıldı, çünkü 'Ali Koç, Sayın Erdoğan'a karşı' söylemi tutuyor. Böyle bir şey yok. Biz derdimizi dilimiz döndüğü kadar anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ