Yaptığı lüks harcamalarla gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, en son “Özel umre seyahati” iddiasıyla gündeme gelmiş Erbaş’ın eşi Seher Erbaş ile kızı, damadı, torunu ve yakınları için özel umre seyahati düzenlendiği öne sürülmüştü. 40 kişiden oluşan kafilede, Seher Erbaş ve Şeydanur Erbaş Küçük ile birlikte damat Mehmet Sefa Küçük ve Diyanet’teki genel müdürlerin eşlerinin de yer aldığı iddiası tartışma yaratmıştı.

Öte yandan makam aracı olarak kullandığı ve tepkiler üzerine iade ettiği Audi A8'in, Erbaş'ın kullanım süresi boyunca park edildiği garajdan sadece 150 metre ilerideki bir depoya taşındığı ileri sürülmüş ve tepki çekmişti. 

1664341342111 F

ARKADAŞINI GÖNDERDİ

Ali Erbaş bu kez de bambaşka bir iddia ile adından söz ettirdi. Hacca gidenlerin dini sorularını cevaplamak amacıyla oluşturulan, kafile ile Mekke’ye giden Fetva ve İrşad ekibinde, Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olmayan bir isme yer verildi. Böylelikle Diyanet İşleri Başkanlığı tarihinde bir ilk yaşanmış oldu. Birgün'in iddiasına göre; Erbaş’ın lise ve üniversiteden okul arkadaşı olan Sakarya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Kalaycı ekip üyesi olarak Mekke’ye gönderildi.

Ekran Resmi 2024 06 06 11.05.28

KAFİLE İLE MEKKE'YE GİTTİ

Toplam 150 bin personeli, 81 il müftüsü ve 922 ilçe müftüsü bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kalaycı’yı Fetva ve İrşat ekip üyesi olarak görevlendirmesinin kurum içinde de rahatsızlık yarattığı bildirildi. Diyanet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Yakup Kalaycı, “Fetva ve İrşad Ekip Üyesi” olarak görevlendirildi.

Kalaycı, Ali Erbaş’ın da içinde yer aldığı kafile ile Mekke’ye gitti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Adapazarı İmam Hatip Lisesi ve Marmara İlahiyat Fakültesi’nden okul arkadaşı olan Kalaycı’ya, Hac Mevzuatı’nda belirlenen günlük harcırahın yüzde 60’ının da ödendiği iddia edildi.

Kaynak: Haber Merkezi