Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye, İran’a ziyareti sırasında kaldığı otel odasında yapılan saldırı nedeniyle hayatını kaybetmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Haniye için bir günlük ülkede yas ilan etmiş ve siyasi lider için cuma namazından sonra gıyabında cenaze namazı kılınmıştı. 

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas Elinde Kilicla Filistin Hutbesi Verdi

DALGA GEÇTİLER

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne cuma namazı kıldırdıktan sonra hutbe okumak için yeniden kılıç ile çıktı. Hutbesi biten Erbaş'ta İsmail Haniye için gıyabında cenaze namazı kıldırdı. Fatih Altaylı YouTube programında konuyla ilgili yorum yaptı ve 'Ali Erbaş kılıçla çıktı ama işin de cılkı çıktı. Bizi geçtim, Arap medyasında bile soytarılık derecesinde eleştirilerle muhatap oluyor. ‘O kılıçla döner bile kesemezsin’ demişler. O kadar kılıç biliyorsan olimpiyatta eskrim takımına katılsaydın.' ifadelerini kullandı. 

A L İ İ İ E R B A Ş

YAS İLANINA TEPKİ GÖSTERDİ

Haniye için yas ilan edilmesini de eleştiren Fatih Altaylı, Belli ki Arap Yarımadası'nda ölen her Arap için yas ilan edeceğiz. 34 askerimiz öldüğünde yas, hatırlamıyoruz olmadı, ilan edilmedi. Onlar bizim yasımızla ilgilenmedi.' dedi. 

Kaynak: DEMET SAROVA