Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın eski makam aracı konusunda yaşananlar büyük yankı uyandırdı. BirGün gazetesinin Diyanet kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Ali Erbaş'ın önceki aracı A6, Diyanet Vakfı iştiraki TEYAŞ üzerinden temin edilmiş. Ancak aracın sadece bir ay kullanıldıktan sonra Başkanın eşi Seher Erbaş'ın "Hocam bu bize dar" şeklindeki tepkisi üzerine Audi A8 ile değiştirildiği iddia edildi.

Audi A8'in, tepki çekme endişesiyle bir süre Diyanet'in garajında bekletildiği ve daha sonra kullanılmaya başlandığı belirtiliyor. Ancak aracın kamuoyunda tartışma yaratması üzerine iade edilmesi gerektiği kararı alındı. Diyanet yetkililerinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile görüşerek iade sürecini yönetmeye karar verdikleri ifade edildi.

Resmi açıklamanın hazırlanmasının ardından Ali Erbaş'ın Cumhurbaşkanlığı'na ziyaret gerçekleştirdiği ve metnin kamuoyuna duyurulduğu bildirildi. Aracın iade edildiği açıklamasının ardından, aracın Diyanet İşleri Başkanlığı binasının yakınındaki Ahmet Hamdi Akseki Camii'nin altındaki özel bir otoparka çekildiği belirtildi. Diyanet yetkilileri, aracın Türkiye Diyanet Vakfı iştiraki TEYAŞ'a ait olduğunu savunarak herhangi bir iadenin gündemde olmadığını ifade etti. Aracın satılması durumunda zarar edileceği düşüncesiyle, "gizli şekilde bekletilmesi" kararı alındığı iddiaları da yer aldı.

Başkanlık kaynakları ise Audi A8'in gerçekten iade edildiğinin belgelerle açıklanması gerektiğini vurgulayarak, sürecin şeffaf bir şekilde yönetilmesi gerektiğini dile getirdi. Milletin emanetleriyle kurulan vakıf ve şirketlerin lüks taleplerine kurban edilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ettiler.

Kaynak: HABER MERKEZİ