Süper Lig'de Trabzonspor forması da giyen Alexander Sörloth, geride kalan sezonda La Liga ekibi Villarreal ile geçirdiği muhteşem sezonun ardından tüm Avrupa'da santrfor pozisyonu için en gözde isimlerin başında gelmeyi başarmıştı. Birçok kulüple adı anılan yıldız golcü, yeniden Almanya Bundesliga'ya geri dönmek için gün sayıyor.

ALEXANDER SORLOTH, YENİDEN BUNDESLIGA'YA

2019-2020 sezonunda ülkemizde Trabzonspor forması altında 24 golle krallık tacını takan Alexander Sörtloth ardından Almanya Bundesliga'nın köklü ekibi Leipzig'e transfer olmuştu. Burada aradığını bulamayan golcü oyuncu, Real Sociedad'a kiralanmış ve son olarakta 2023-2024 sezonu başında bir başka La Liga ekibi Villarreal'e bonservisiyle beraber katılmıştı. 29 yaşındaki oyuncu, bir transfere daha imza atmaya hazırlanıyor. Alman basınında yer alan habere göre; Nuri Şahin yönetimindeki Borussia Dortmund, Alexander Sörloth'u kadrosuna katmak için resmi girişimlerine başladı.

KRALLIĞI 1 GOLLE KAÇIRDI

Villarreal ile ilk sezonunda başarılı oyununu rakamlarına da yansıtmayı başaran Alexander Sörloth, gol krallığı yarışında Girona forması giyen ve 24 gol kaydeden Artem Dovbyk'in ardından attığı 23 golle 2'nci sırada yer almıştı.

1.95 boyundaki başarılı oyuncunun güncel piyasa değeri ise 25 milyon euro olarak gösteriliyor.

Editör: Bedirhan Altundağ