Mevsimsel alerjileri yönetme girişimleriniz yeterli rahatlamayı sağlamıyorsa veya semptomlar kötüleşiyorsa bir sağlık uzmanına görünün. Çünkü bu durumun altında yatan nedenleri belirlemek önemlidir. Alerjik rinitiniz (saman nezlesi) varsa, doktorunuz tetikleyicileri belirlemenize ve en etkili tedavileri önermenize yardımcı olabilir.

YAŞAMI TEHDİT EDEBİLİR

Ayrıca, sağlık merkezlerinde orta ila şiddetli semptomlar için tedavi alabilirsiniz. Nadiren, mevsimsel alerjenlere maruz kalmak anafilaksi adı verilen, yaşamı tehdit eden bir alerjik reaksiyona neden olabilir.

HİÇ VAKİT KAYBETMEYİN

Bayılma, kurdeşen, mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, hızlı kalp atışı, şişme ve nefes almada zorluk gibi anafilaksi belirtileriniz varsa derhal tıbbi yardım alın. Bunun için kesinlikle beklemeyin.

KRONİK HALE GELEBİLİR

Mevsimsel alerjiler ilkbahar ve sonbaharda alevlenme eğilimindedir. Ancak yılın tamamında etkili olabilen alerjiler mevcuttur. Kronik bir sorun haline de gelebilirler. Alerjenlerden tamamen kaçınamasanız da, semptomlarınızı yönetme konusunda duruma hakim olabilirsiniz.
 

Muhabir: Lila Okyanus