Yetkililer, Alaska Komutanlığı'nın operasyon direktörü olan Hava Kuvvetleri albayının bu hafta başında eyalette meydana gelen sivil uçak kazasında hayatını kaybeden iki kişiden biri olduğunu doğruladı. 46 yaşındaki Albay Mark "Tyson" Sletten'in, iki yürüyüşçünün Crescent Gölü'nde bir uçak kazasına tanık olması ve eyalet polisleriyle temasa geçmesi sonrasında kaybolduğu bildirildi.

Kazadan iki gün sonra cesedi bulundu ve uçakta ölenler arasında olduğu doğrulandı. Alaska Komutanlığı Başkanı Korgeneral David Nahom, "Hepimiz için yıkıcı oldu ve Tyson'ın kaybı tüm toplumumuzda hissediliyor" dedi.

60 METRE DERİNDEYDİ

Sletten; 41 yaşındaki Utah sakini Paul Kondrat ile birlikte küçük, iki kişilik sivil bir uçak olan Piper PA-18 Super Cub'daydı. Ulusal Muhafızlar ve Alaska Dalış, Arama ve Kurtarma Ekibi'nden oluşan bir grup, düşen uçağın yaklaşık 60 metre derinlikteki yerini tespit etti. Alaska Kamu Güvenliği Departmanı yaptığı açıklamada, "Hem Paul Kondrat hem de Mark Sletten ölü olarak uçağın içinde bulundu" dedi.

Cesetleri otopsi için Devlet Adli Tıp Kurumu'na nakledildi. Yakınlarına haber verildi. Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, kazanın nedenini belirlemek için soruşturma yürütüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ