Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan kapsamlı bir çalışmaya göre; Akdeniz diyetine dahil olan gıdaları daha fazla tüketen kadınların erken ölme riskinin %23 daha düşük olduğu ortaya çıktı. Ayrıca genel olarak oldukça sağlıklılardı.
Vücudunuzun verimli şekilde çalışması ve iltihaplanmayı azaltmak için ihtiyaç duyduğu şeyleri sağlayan, besin açısından daha yoğun gıdaları tüketmek, erken ölme riskinizi azaltmada önemli rol oynuyor.
NASIL UYGULAYACAKSINIZ?
Akdeniz diyeti ağırlıklı olarak sebzenin ve zeytinyağının kullanıldığı yeme tipidir. Kepekli tahıllar, sebze-meyve, deniz mahsulleri, fındık-ceviz gibi kuruyemişler ve baklagiller, temel besinlerdir. Et olarak genellikle tavuk veya hindi tüketilir. Kırmızı ete fazla ağırlık verilmez.
Bunların yanı sıra yumurta, peynir ve süt ürünleri aşırı olmayacak miktarlardadır. Ancak Akdeniz diyetini uygulamadan önce mutlaka bir beslenme uzmanıyla konuşmanız tavsiye ediliyor.