Türkiye'de 57 milyonu aşkın kullanıcısı bulunan sosyal medya platformu Instagram'ın, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK),tarafından mahkeme kararı olmaksızın re'sen erişime engellenmesi sonrası mahkeme kararı çıkarılması için verilen 48 saatlik hukuki süre doldu. Ancak 48 saat içinde sulh ceza hakimliği üzerinden alınması gereken mahkeme kararı henüz gelmedi; Instagram da buna rağmen hala açılmadı.

AA-20230405-30775219-30775218-CUMHURBASKANI_RECEP_TAYYIP_ERDOGAN

"BU KAYIP ARTACAK"

Erişim engeli ikinci günde de devam ederken; Asal Araştırma direktörü Adem Belede'den AK Parti'ye kötü haber geldi.

Belede, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda; "BTK kararıyla Türkiye’de Instagram’ın erişime kapatılması daha şimdiden AK Parti’nin 2 puan oy kaybına neden olacak. Kapatılma kararının uzaması halinde bu kaybın artma ihtimali yüksektir.“ dedi. Belede öte yandan "Ekonomi/hayat pahalılığı devam ettiği müddetçe AK Parti oy kaybı yaşamaya mahkum. Emekli/asgari ücretlilerinde temmuz ayı içerisinde beklentileri karşılanmadı. Ülkenin en önemli ikinci sorunu ‘mültecilerin’ ülkelerine gönderilmesi elzem” ifadelerini kullandı.

1 2-1

BAKAN SAYAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Hükümet kanadından Instagram’ın kapatılması konusunda resmi bir açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’dan gelmiş, Sayan şu ifadeleri kullanmıştı: 'Batılı ülkeler söz konusu olduğunda, sosyal medya platformlarının Katalog Suçlar başta olmak üzere birçok konuda hızlıca tedbir aldıklarını görüyoruz. Biz de baştan beri aynı hassasiyeti ve adil duruşu talep ediyoruz.

Instagram-5

TEMİZ VE ASİL İÇERİK

Bu platformlar, kurallarına uydukları ülkelerde sundukları güvenli, temiz ve adil içerik mekanizmasının Türkiye'de de geçerli olmasını istiyoruz. Sağlayıcıların uyguladığı bu çifte standart, tüm dünya için ortak bir sorun. Şöyle bir hatırlayalım; gelin ülkemizde temsilcilikler açın, insanımızın hak ihlallerinin önüne geçelim dedik. Gelmek istemediler.

1Instagramdondurdugu 0311202250B687F9

'BİZ BUNU KABUL ETMEDİK'

Kendilerine bildirilen suçlara karşı gereken adımları yerine getirmediler. Birlikte daha temiz bir internet inşa edelim, milletimiz muhatap bulsun dedik, bir takım sanal ofislerle göstermelik işler yaptılar. Yaptığımız kanun değişiklikleri ile tüm bu arkadan dolanmaların önüne geçtik. Görüyoruz ki aynı anlayışı hala sürdürmeye çalışıyorlar.

'Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım, istediğimi yayınlamam' diyorlar. Biz bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz. Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız.”

Kaynak: DEMET SAROVA