Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti sırasında Bağdat'ta bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın bir TV muhabirinin Arapça sorusu karşısında tercüme istemesi kamuoyunda uzun süre tartışılmıştı. Arapça soru karşısında Bakan Erbaş, yanındakilere dönerek "Bir Türkçe olarak şey yapabilirseniz" diyerek yardım istemişti. Gündem olan anlara AK Partili Mücahit Birinci'den tepki geldi.

Erbaş'ı istifaya davet eden Birinci paylaşımına, "Özgeçmişinde Arapça biliyor ibaresi olan ve fakat Arapça bilmeyen bir Diyanet İşleri Başkanının koltuğu boşaltması gerektiği kanaatindeyim." notunu düştü. Mücahit Birinci’nİn paylaşımı şöyle:

“Özgeçmişinde Arapça biliyor ibaresi olan ve fakat Arapça bilmeyen bir Diyanet İşleri Başkanının koltuğu boşaltması gerektiği kanaatindeyim.

İki vechi ile:

1- Özgeçmiş gerçeğe uygun değil. (Efendimiz mümin yalan söylemez buyurur)

2- İslam ve İslam fıkhı ile uğraşan, fetva makamına başkanlık eden bir şahsın Arapça bilmemesi düşünülemez. Zira Kur'an Arapçadır.

SON DAKİKA | 31. turda da sonuç çıkmadı! Yargıtay Başkanı’nı yine seçemedi! SON DAKİKA | 31. turda da sonuç çıkmadı! Yargıtay Başkanı’nı yine seçemedi!

“DEFOLSUN GİTSİN” DEMİŞTİ


Bu arada AK Partili Mücahit Birinci daha önce de Monaco Yat Kulübü’nden ıstakoz paylaşımı yapan Ak parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’ya tepki göstermiş ve “Defolsun gitsin” ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ