Türkiye'de toplumsal manada vatandaşların ana gündemlerinden biri kadın cinayetleri. Son zamanlarda yaşanan kadın cinayetleri ve tacizler ülkede infial etkisi yarattı. Özellikle Semih Çelik'in, İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'i vahşice katletmesi herkesin kanını dondurdu.

Tüm bunların ışığında kadın cinayetlerini engellemeye yönelik çalışmalar ve tartışmalar da siyasilerin gündemindeki yerini koruyor. Konuyla ilgili olarak birçok açıklama yapıldı. Bu açıklamalardan biri de AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Latif Aydemir'den geldi.

LATİF AYDEMİR'İN SKANDAL AÇIKLAMALARI


Aydemir açıklamaları ise şaşkınlıkla takip edildi ve tepkilerin hedefi oldu. Meclis toplantısında konuşan Aydemir, "Takdirle izleyip uyulması gereken konular olduğunu düşünüyorum. Hanımlarımızı kadınlarımızı tenzih ediyorum ama bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur. Bunu iyi irdelemek lazım" dedi. "Çünkü insanlar... Bakın hanımlarımızın bir çoğunu tenzih ederek dedim. O kadar çok şu an insanlar durduk yerde kameranın olmadığı yerde ufacık bir çentik atılsa direkt gözümüzü karakolda açarız"

Latif Aydemir'in bu ifadesinden sonra yanındakiler de şaşkınlığını gizleyemedi ve bunu hareketlerine yansıttı.


 

Kaynak: Haber merkezi