Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı taklit-tağşiş ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesinde Düzce'de okul, yurt ve fabrikalara toplu yemek hizmeti veren Saydamlar Catering adlı firmanın da adı yer aldı.

AK Parti Düzce İl Başkanlık yönetiminde görev yapan Murat Saydam'ın sahibi olduğu şirketten 13 Ocak 2021 tarihinde alınan numunede domuz eti olduğu tespit edildi. 

'VATANINI, BAYRAĞINI SEVEN...'

Firma konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, 'İlgili tespit döneminde ve tarihlerinde firmamızın aynı menü ile teslim ettiği tüm ürünlerde yapılan test sonuçlarının olumlu ve temiz çıkmasına, dönem menü ürünlerinin tüm bileşenlerinin firmamızca bağımsız test kuruluşlarınca ve tarım bakanlığı test birimlerince ayrı ayrı incelenmesine, raporlanmasına ve olumsuz bir sonuca rastlanılmamasına rağmen sadece bir numuneden alınan tespit ile bu kararın verilmesi haksız ve adil olmayan sonuçlar doğurmaktadır. Bizim ne kadar vatanını bayrağını seven, istihdam konusunda hassas, devlete vergisini veren, ailesinin dini dünyevi uhrevi hassasiyetini tüm Düzce halkınca bilindiği kanaatindeyiz...' denildi.

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY