Belki de Futbol Federasyonu tarihinin en başarısız başkanı olan Mehmet Büyükekşi’nin yeniden aday olmasına tepkiler gittikçe büyüyor. 

Şu ana kadar yeniden aday olabilmek için Süper Lig'den yalnızca Eyüpspor, Kayserispor, Hatayspor, Konyaspor, Çaykur Rizespor ve Başakşehir Kulübü’nden imza alabilen Mehmet Büyükekşi’ye Türk Futbolu’nun 4 dev kulübü ise imza vermedi. 

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor Büyükekşi’nin imza teklifini geri çevirirken, Mehmet Büyükekşi’nin yeniden adaylığına AK Partililer de tepki göstermeye başladı.

B Ü Y Ü K E K Ş İ2

“YENİ BİR BAŞLANGIÇ”A DİKKAT ÇEKTİ

AK Parti’nin ağır toplarından ve eski milletvekili Şamil Tayyar bunu yüksek sesle dile getiren ilk isim oldu. Tayyar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın ismini ve AK Parti’yi böyle bir yanlışın içine sokmaya kimin, ne hakkı var?” diye sordu.

Şamil Tayyar’ın açıklaması aynan şöyle:

“Futbol federasyonu başkanlık seçim süreci kötü yönetiliyor.

Kulüpler diken üstünde.

Taraftarlar kaygılı.

Oysa yeni bir başlangıçla yeni bir heyecan dalgası oluşturulabilirdi.

Muhtemeldir, tartışmalar, gerginlikler, spekülasyonlar, yanlışlıklar geride kalırdı.

Olmadı.

Aksine tehditler, baskılar, kumpas iddialarıyla süreç, iktidar aleyhine siyasi sonuçlar üretecek hale sokuldu.

Hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, asgari ücret, emekli maaşı, sokak hayvanları gibi çok sayıda tartışma başlıklarıyla toplumsal fay hatlarındaki enerji birikimine yenisini eklemenin, kime ne faydası var?

Cumhurbaşkanımızın ismini ve AK Parti’yi böyle bir yanlışın içine sokmaya kimin, ne hakkı var?

Çok yazık.”

Ekran Resmi 2024 07 12 10.06.56

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL