Türkiye’deki Instagram yasağı kararına karşı sokak röportajında sert bir tepki gösteren Dilruba Kayserilioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti eleştirerek sosyal medyanın önemine dikkat çekti. Kayserilioğlu, "Sosyal medyayı kullanan influencer'lar var. Türkiye'nin hatta dünyanın artık yüzde 90'ı geçimini Instagram üzerinden sağlıyor. Hiçbir gerekçe sunmadan bir akşam çat diye 'kapattım, oldu' olmaz" diyerek karara isyan etti.

Ekran görüntüsü 2024-08-26 093043

"Cumhurbaşkanına Hakaret" Suçundan Gözaltına Alındı

Kayserilioğlu’nun bu sözleri sonrası "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından gözaltına alındı. Cumhurbaşkanına hakaret suçundan yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye kararı verildi. Ancak halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan tutuklu kalmaya devam ediyor.

Ekran görüntüsü 2024-08-26 093517

AK Partili Özlem Zengin'den Sürpriz Çıkış

Kayserilioğlu’nun tutuklanma süreci, siyasi arenada geniş yankı buldu. Muhalefet cephesi Kayserilioğlu’nun serbest bırakılması çağrısında bulunurken, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de dikkat çeken bir açıklama yaptı. Ekol TV’de Armağan Çağlayan’ın programına katılan Zengin, "Bence tutuksuz yargılansın. Muhtemeldir ki ilk duruşmada serbest kalacaktır. Kendisini dinledim ve bu tarz konuşmaların cahilce olduğunu düşünüyorum. Ancak tutuklu yargılanmasını doğru bulmuyorum" dedi.

Ekran görüntüsü 2024-08-26 093535

Sosyal Medyada Gündem Oldu

Özlem Zengin’in bu açıklamaları sosyal medyada büyük ilgi gördü ve Zengin, Twitter’da (X) trend topic listesine girdi. Zengin ayrıca, sokağa çıktığında büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Sürekli anketler yapılıyor, bu hafta da vardı, yine en beğenilen milletvekili seçilmişim" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’in Serbest Bırakma Çağrısı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Kayserilioğlu’nun tutuklanmasına tepki gösterdi. Özel, "Elbette ki seçmenlerin siyasi tercihlerine hakaret, kimsenin tasvip edeceği bir tutum değildir. Ancak kişisel düşünceleri ifade etmekten ötürü bir vatandaşın tutuklanması ölçüsüz ve siyasi bir tutumdur. Bu yanlışlıktan dönülmeli, Dilruba serbest bırakılmalıdır" diyerek Kayserilioğlu’nun serbest bırakılmasını talep etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ-EKOL TV